Sfaturi si solutii de costruire a piscinelor in zone de deal si munte

Faptul ca piscina reprezinta, din ce in ce mai mult, un pol de atractie pentru familie si prieteni, nu mai reprezinta o noutate nici in Romania. Uniunea Europeana chiar incurajeaza si sustine construirea de piscine cu caracter public in Romania, finantand astfel de proiecte prin asa zisele « fonduri structurale », ca o metoda de incurajare a dezvoltarii turismului. Cum insa turismul de pe la noi inseamna in mare masura si turism montan, precum si faptul ca multe dintre casele de vacanta sunt in zone montane, iata cateva sfaturi utile celor care intentioneaza sa-si faca o piscina intr-o astfel de zona.
Construirea piscinelor in zone de deal si munte


INAINTE DE INCEPEREA LUCRARILOR

• Studiul Geo: acest studiu se face inaintea oricarei lucrari de constructie, pentru ca inginerul de rezistenta sa dimensioneze structura, adaptata locatiei respective . Este important totusi sa se realizeze proiectul de rezistenta, indiferent de zona unde se construieste bazinul, cu atat mai mult in zone de deal si munte unde exista riscul alunecarilor de teren ;
• Autorizatie de constructie: aceasta autorizatie este necesara insa indiferent de zona ;
• Utilitati necesare : electricitate, alimentare cu apa, canalizare, tur-retur de la centrala termica. In cazul incalzirii cu ajutorul pompelor de caldura, nu mai este necesara centrala termica ci doar electricitate. In cazul sistemului de incalzire a piscinelor montat la exterior, este necesara teava de gaz pentru centralele speciale pe gaz.

PISCINA ACOPERITA : SOLUTIA OPTIMA

Piscina acoperita reprezinta solutia optima, indiferent daca vorbim despre munte sau campie. Totusi, datorita teperaturilor scazute, majoritatea piscinelor construite la munte sunt piscine interioare.

Exista 2 variante de acoperire :
• Constructie rigida : permite utilizarea piscinei tot timpul anului ;
• Pavilioane mobile : doar prelungesc durata de utilizare a piscinei

PISCINA DESCOPERITA

Daca se prefera totusi varianta de piscina descoperita, exista totusi cateva solutii astfel incat sa va puteti bucura de piscina dumneavoastra. Iata mai jos cateva solutii de luat in calcul.

SOLUTII DE PRELUNGIRE A SEZONULUI IN CAZUL PISCINELOR DESCOPERITE

• In primul rand, incalzirea apei;
• Acoperirea piscinei cu o prelata pe timp de noapte. Aceasta solutie, pe langa faptul ca reducere pierderea de caldura pe timp de noapte, ajuta si la mentinerea curata a apei, protejand bazinul de praf, frunze, gaze si alte impuritati ;
• Termoizolarea exterioara a peretilor piscinei, precum si pe fundul bazinului. Aceasta termoizolare se face pe exteriorul bazinului cu placi de polistiren extrudat ( mai rezistent la actiunile mecanice). Aceasta metoda contribuie, la randul ei, la reducerea pierderilor de caldura si implicit a costurilor;
• Finisarea cu chit epoxidic si adeziv epoxidic impermeabile : reducerea probelemelor cauzate de ciclurile inghet/dezghet, datorita faptului ca umezeala nu ajunge in spatele placarii. De obicei, pentru placare, se folosesc materiale rezistente la umezeala, dar care nu sunt impermeabile.

Pregatirea pentru iarna presupune mentinerea apei in bazin, concomitent cu fixarea pe o diagonala a sacilor compensatori de dilatatie, care preiau tensiunile cauzate de eventuala inghetare a apei. Daca se finiseaza cu liner, nu mai sunt probleme cu placarea, insa aspectul este mai putin placut.

PISCINE PREFABRICATE DIN CARAMIZI DE POLISTIREN SPECIAL CONCEPUTE PENTRU ZONE DE DEAL SI MUNTE

Exista si piscine prefabricate special concepute pentru zonele la care ne referim, aceste piscine fiind facute din caramizi de polistiren.

Avantaje :

• Pret mult mai mic ;
• Montare rapida si simpla, solutie foarte avantajoasa pentru cei ce vor sa profite intr-un timp scurt de piscina ;
• Dubla izolatie : hidroizolatie pe exterior, in asa fel incat apa din panza freatica nu se infiltreaza prin peretii piscinei si termoizolatie pe interior. In acest fel, temperatura apei din piscina se ridica cu citeva grade si se mentine.
• Rezistenta crescuta: constructia acestor piscine se realizeaza cu ajutorul caramizilor din polistiren, care se umplu cu beton. Pentru efectuarea acestei operatiuni se poate folosi si o pompa de beton. Caramizile se leaga intre ele cu fier beton in asa fel incit aceasta constructie are o rezistenta maxima. Spre exemplu, pot fi construite si suprateran pina la o inaltime de 2,50 m fara alt sistem de rezistenta.

PENTRU MAI MULTE INFORMATII DESPRE AVANTAJELE PISCINELOR TERMOIZOLATE DIN POLISTIREN

PENTRU A VEDEA TOATE OFERTELE DE PISCINE TERMOIZOLATE DIN POLISTIREN

Mai multe informatii despre Construirea piscinelor in zone de deal si munte:



    Informatii suplimentare
    Numele si prenumele*
    Email*
    Telefon*
    Localitate de resedinta*
    Comentarii

    Constructii de piscine, design piscine, constructii spa

    WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux