Avantajele piscinelor din polistiren

Acest tip de polistiren este folosit EXCLUSIV in cazul construirii piscinelor, DIFERIT de cel folosit in cazul construirii caselor, avand o DENSITATE FOARTE MARE.

Usor si rapid de executat, formele, dimensiunile si adancimile personalizate, alaturi de calitatea si rezistenta crescuta a constructiei, fac ca acesta solutie de construire a piscinelor sa devina din ce in ce mai utilizata. Totusi, dubla izolatie (termoizolatie pe interior si hidroizolatie pe exterior) face ca aceste piscine sa fie cu adevarat speciale.
Avantajele piscinelor din polistiren


Perioada foarte scurta de executie : In comparatie cu solutiile clasice de construire a bazinelor (din beton armat) perioada de executie este cu mult redusa. In cazul piscinelor din beton armat, durata mare de executie este datorata timpilor mari de maturare a betonului, ceea ce nu este cazul la bazinele din polistiren.

Usor de realizat: Principiul de construire a piscinelor din cofraje de polistiren se bazeaza pe sistemul Lego, din acest motiv ele sunt foarte usor si rapid de realizat.

Piscina din polistiren

Dimensiuni, forme si adancimi personalizate: Tot datorita faptului ca principiul de realizare a acestor piscine se bazeaza pe sistemul Lego, bazinele pot avea orice dimensiuni, forme si adancimi.

Piscina din polistiren pentru munte

Polistirenul este termoizolant : Acest lucru reprezinta un avantaj major in cazul piscinelor. Polistirenul ridica si mentine temperatura apei din piscina. De subliniat faptul ca aceasta solutie de construire a piscinelor este rocomandabila mai ales zonelor reci, de deal si munte. Piscinele din polistiren fac ca temperaturile scazute ale solului sa nu influenteze negativ temperatura apei.

Rezistenta crescuta a constructiei : Aceste piscine se realizeaza din cofraje de polistiren, care sunt umplute cu beton. Cofrajele se leaga intre ele cu fier beton in asatfel incit aceasta constructie are o rezistenta maxima. Spre exemplu, pot fi construite si suprateran pina la o inaltime de 2,50 m fara alt sistem de rezistenta.

Bazin ce nu necesita finisare: Cofrajele de polistiren sunt fabricate astfel incat sa se imbine perfect intre ele, ceea ce inseamna ca nu mai necesita finisare. Acest lucru face ca, atat pe exterior, cat si pe interior, suprafata este perfect neteda, aspect extrem de important in cazul piscinelor. Nefiind necesara finisarea rezulta si o economie a costurilor de constructie (atat din faptul ca nu mai este necesara aplicarea mai multor straturi de glet, precum si din manopera). Aceasta solutie permite imbracarea directa a bazinului cu liner, folosit ca material de finisare.

Hidroizolatie pe exterior : Datorita densitatii mari a polistirenului, special conceput pentru construirea piscinelor, este oprita infiltrarea apei din panza freatica prin peretii piscinei. In acest caz, nu pot sa apara fisuri in bazin (ca in cazul bazilelor din beton), ceea ce duce catre o durata mare de viata a piscinei. Infiltrarea apei prin peretii piscinei duce la dezvoltarea de microorganisme (ciuperci si bacterii) pe peretii interiori ai constructiei. Prezenta microorganismelor duce la deteriorarea materialelor de finisare interioara (a linerului, de exemplu) ceea ce va necesita reconditionarea totala a bazinului. Hidroizolatia pe care o asigura acest tip de piscine inlatura insa aceste probleme.

PENTRU A VEDEA TOATE OFERTELE DE PISCINE TERMOIZOLATE DIN POLISTIREN

Constructii de piscine, design piscine, constructii spa

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux