Panouri solare pentru piscina, printre solutiile ideale de incalzire a piscinei

Utilizand panourile solare pentru piscina, va veti putea bucura, o data cu primele raze de soare, de o temperatura placuta a apei din piscina dvs fara costuri de incalzire, cu exceptia investitiei initiale.

Panouri solare speciale pentru piscina

Ce sunt panourile solare speciale pentru incalzirea apei din piscine ?

Exista panouri solare special concepute pentru a incalzi apa din piscina si sunt diferite ca mod de functionare de panourile solare destinate uzului menajer.

Cum functioneaza ?

Acest tip de panouri functioneaza pe sistemul « circuit inchis ». Concret, apa din piscina, dupa ce iese din bazin, este filtrata, ajunge direct in panourile solare, strabate intreaga suprafata interioara utila a colectorului solar si, de aici, ajunge din nou, direct in piscina, incalzita.

Circuitul fiind inchis, nu este necesar un rezervor de apa, ca in cazul panourile solare menajere.

Aceste panouri sunt prevazute cu un panou de comanda astfel incat apa din piscina se poate incalzi prin simpla comutare a unui buton.

Avantajele panourilor solare pentru piscine :

Principalul avantaj ar fi pretul mult mai mic in comparatie cu pretul panourilor solare destinate uzului casnic. Acest lucru se datoreaza sistemului mult simplificat de realizare a acestor panouri precum si reducerea costurilor legate de instalatii si montaj.

Un alt mare avantaj ar fi faptul ca se poate programa temperatura apei dorite in piscina deoarece exista un termostat.

Datorita existentei panoului de comanda, atunci cand nu se doreste incalzirea apei din piscina, pentru a evita supraincalzirea apei, de exemplu vara cand sunt temperaturi extrem de ridicate, se poate inchide robinetul care conduce apa din sistemul de filtrare catre panouri, astfel incat apa din piscina nu mai trece prin ele pentru a fi incalzita, ci se intoarce direct din filtru, prin duze, in pisicina.

Unde se pot monta ?

Aceste panouri se pot monta oriunde : pe acoperis, pe gard si chiar si pe sol, cu conditia ca soarele sa bata cat mai mult in ele.

Perioada de utilizare:

Panourile solare pentru piscina functioneaza de primavara timpuriu pana tarziu in toamna. Nu exista insa o varianta de panouri solare care sa permita incalzirea apei si pe timp de iarna.

Din ce sunt facute?

Panourile solare pentru piscine sunt facute din polipropilena si sunt special realizate pentru a rezista la razele UV si la apa tratata cu chimicale din piscina.